Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.
Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.
Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.
Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.
Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.